İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki su boru hatlarını bombaladı

Dünya |

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerini birbirine bağlayan su boru hatlarını bombaladığı açıklandı.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki su boru hatlarını bombaladı
GİRİŞ 10.12.2023 14:49 GÜNCELLEME 10.05.2024 10:05

Görgü tanıkları ve yerel kaynaklara göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus şehrine su akışını kesmek için Refah şehrinden Han Yunus'a su pompalayan boruları bombaladı.

 

İsrail ordusu ayrıca Refah ve Han Yunus'u birbirine bağlayan ana yola yoğun hava saldırıları düzenleyerek bu yolu tamamen kullanılamaz hale getirdi ve böylece iki şehir arasındaki karayolu ulaşımını engelledi.

 

İsrail savaş uçaklarının Refah ve Han Yunus'u birbirine bağlayan ana yolu ve su boru hatlarını bombalaması, İsrail'in Han Yunus'a yönelik kuşatmasını sıkılaştırdığı, su kaynaklarını kestiği ve yardım ve gıda malzemelerinin Han Yunus'a ulaşmasını engellediği anlamına geliyor.

 

İsrail ordusunun hava bombardımanını ve kara operasyonlarını yoğunlaştırmasının ardından Gazze'den ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinden yüz binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin buraya sığınmasıyla Han Yunus aşırı kalabalıklaştı.

 

Han Yunus, yerinden edilmiş kişiler de dâhil olmak üzere tahminen 600.000 nüfusuyla Gazze Şeridi'ndeki en kalabalık şehir konumunda.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL