Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan ile yeni dönem mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın, Türkiye ile Yunanistan arasında yeni bir dönemin devamına vesile olacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan ile yeni dönem mesajı
GİRİŞ 07.12.2023 14:09 GÜNCELLEME 16.05.2024 16:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan'da ilk olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya geldi.

 

"Hedefimiz ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak"

 

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropoulou ile Cumhurbaşkanlığı Merkezinde yaptığı görüşmede şunları söyledi;

 

6 yıl aradan sonra tekrar Atina'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devam etmesine vesile olacağına inanıyorum. Bugün burada geniş bir bakan heyetiyle bulunuyoruz. Bakanlarımız muhataplarıyla çok anlamlı ve bilinçli görüşmeler yapacaklar. Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabileceğimizi görüşeceğiz. Tabii ki bütün bakan arkadaşlarımız aramızda ön hazırlıkları yaptılar.

 

Bunlarla birlikte imzaları atıp çok daha anlamlı ve güvenli bir şekilde yola devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmanın gelecek için çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

 

"Yunanistan ve Türkiye'nin her zamankinden daha fazla var olan bu ortak pozitif siyasi iradeyi geliştirmesi elzemdir"

 

İkili görüşme sırasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropoulou şunları söyledi;

 

Her iki ülkenin yaşadığı trajik olaylar ve doğal afetler bize her iki halkta da ortak olan bir niteliği göstermiştir. Her iki halk da dayanışma ve insanlıkla karakterize edilir. Yaşanan trajik olaylar bunun açıkça görülmesine vesile olmuştur. İkili görüşmelerimizi daha ileriye götürmek ve aramızdaki gergin atmosferi bir an önce olumlu yönde geliştirmek bu bulgular ışığında bize yardımcı olmakta ve çok sağlam bir zemin sağlamaktadır. Etrafımızda cereyan eden olaylara bakacak olursak, iki ülkenin barış, refah ve uluslararası hukuka saygı temelinde tüm bu değerleri daha ileriye taşımak için işbirliği içinde ve olumlu bir atmosferde birlikte çalışması gerektiği çok açıktır. Yunanistan ve Türkiye'nin bu ortak olumlu siyasi iradeyi geliştirmesi her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

 

Farklı yaklaşımlar olduğunun farkındayız. Ancak bu bilinçle birlikte çalışmanın ve işbirliği yapmanın bölgede barış ve refahı koruyacağını ve ilerleteceğini düşünüyorum. Bu düşüncelerle Sayın Cumhurbaşkanı, dost Türk halkına barış ve refah dileklerimi iletmenizi rica ediyorum. Size 5. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi çalışmalarında başarılar diliyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum.

 

Erdoğan ikili görüşmenin ardından Başbakan Kiryakos Mitsotakis'i kabul etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından çalışma yemeğine katılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL