İsrail'in Kıbrıs'ı yutma planı!

Parsel parsel arazi edinen İsrail, Filistin'de olduğu gibi aynı yöntemi Kıbrıs'ta da uyguluyor. Son 20 yılda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde on binlerce dönüm arazi ele geçiren Siyonistler, adada koloniler kurdu. Ayrıca, Ukrayna savaşından kaçan binlerce Yahudi de Kıbrıs'a yerleştirildi.

Kıbrıs'ı yutma planı
GİRİŞ 09.11.2023 09:41 GÜNCELLEME 20.05.2024 07:46

Yahudilerin Kıbrıs Arzusu: Siyonistlerin Toprak Elde Etme Stratejisi

 

Yahudiler, Filistin'de uyguladıkları demografik değişiklik stratejisini Kıbrıs'ta da sürdürüyor. Resmi kaynaklara göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Yahudi sayısı 43 bini aşmış durumda.

 

 

Arazi Edinme Yöntemleri: Trust, Vatandaşlık ve Hülle

 

Yahudiler Kıbrıs genelinde üç farklı yöntemle arazi satın alıyor. Trust yöntemi olarak bilinen yediemin formülü en yaygın satın alma biçimi. Bunun yanı sıra, vatandaşlık alarak gelen Yahudiler ve hülle yolu ile Ada sakini Türkler üzerinden arazi toplamak tercih edilen diğer metotlar. Kıbrıs'ta e-Devlet sistemi olmadığı için noter satışları gözükmüyor, ancak KKTC genelinde noterden yapılan 285 bin satışın önemli bir kısmının Yahudilere gittiği belirtiliyor.

 

 

Tedbirler Alınmalı: Türk Belediye Başkanları Uyarıyor

 

Kıbrıs'taki belediye başkanları, son dönemde artan arazi satın alma trendine dikkat çekerek, yetkililerin acilen yeni bir kanun çıkarması ve arazilerin Türk kalması için tedbirler alması gerektiğini ifade etti. Kıbrıs'tan Türkiye'ye olan emlak sektörü aktif rol almalı.

 

 

Gazze'den Beter Oluruz: Tehdit Altındaki Kıbrıs'ın Akıbeti

 

Kıbrıs Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Yasemin Öztürk, mevcut gidişata dur denilmezse, Kıbrıs'ın Gazze ve Filistin'in akıbetini yaşamasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Siyonist liderlerin hedeflerini kutsal kitaplara dayandırdıklarını söyleyen Öztürk, vatanın büyük bir tehdit altında olduğunu ifade etti. "Bugün tedbir alınmazsa Gazze’yi yakan siyonist uçaklarını Kıbrıs semalarında görebiliriz" dedi.

 

 

Girne Şeridi Ele Geçirildi: Yahudilerin Kıbrıs'taki Gizli Ajandası

 

KKTC kanunlarındaki boşlukların Yahudiler tarafından istismar edildiğini vurgulayan Yasemin Öztürk, arazi satın alma işlerinin 2004'te başladığını belirtti. Onlarca Yahudi sitesi inşa edildiğini ve emlak tekelleri oluşturulduğunu söyleyen Öztürk, "Arazilerin satışı noter vasıtasıyla olduğu için büyük kısmı kayıtlı değil. Tedbir alınmazsa bazı belediyeleri de nüfus ve idare olarak da ele geçirecekler" dedi.

 

 

 

İsrail'in Kıbrıs Stratejisi: Güney Kıbrıs'ı İkinci İsrail Yapmak

 

Güney Kıbrıs'ta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toprak satın alan İsrail, bölgede stratejik bir etki alanı oluşturmayı hedefliyor.

 

 

Güney Kıbrıs'ı İkinci İsrail Yapmak İstiyorlar

 

Siyonistler, Kıbrıs'ı Filistin'e giden bir köprü olarak görmüş ve aynı zamanda İsrail için bir çıkış kapısı olarak değerlendirmişlerdir. Filistin'e Kıbrıs üzerinden geçen Yahudiler arasında, Nazilerin soykırımından kaçanların bir kısmının Kıbrıs'a sığındığı bir toplama kampının açılması dikkat çekiyor. Larnaka, bu süreçte Yahudilerin merkezi haline gelmiştir. İsrail, Türkiye ile yaşanan gerilimden sonra Güney Kıbrıs'a yaklaşarak askeri iş birlikleri için anlaşmalar imzalamıştır.

 

 

Stratejik Noktaları Kuşatıyorlar

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenlik kaynakları, İsrail'in özellikle Geçitkale SİHA üssü ve askeri tesislere yakın arazilere ilgi gösterdiğini belirtiyor. Kritik tesislerin hileli satış yöntemleriyle sarılmaya çalışıldığına dikkat çekiliyor. Ukrayna savaşı sonrasında 20 bin Yahudi'nin Kıbrıs'a taşındığı ve Gazze'deki çatışmaların başlamasıyla bir ay içinde 8 binden fazla Yahudi'nin Kıbrıs'a giriş yaptığı ifade ediliyor. Bu süreçte, bazı isimlerin Türkleri borçlandırıp arazilere yerleştirmeye çalıştığı belirtiliyor. Simon isimli bir simsar ve Ever Green gibi şirketlerin de bu süreçte önemli rol oynadığı ifade ediliyor. Siyonistlerin, yüzlerce tapuyu uygun zamanı bekleyerek kasalarında sakladığı öne sürülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL