Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara ve Kuzey Ege'de yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 7 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulunuldu.

Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli yağış uyarısı
GİRİŞ 14.12.2023 13:41 GÜNCELLEME 03.06.2024 07:49

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, bu gece Edirne ve Kırklareli'de, sabah saatlerinde İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'de, ardından Balıkesir ve Bursa'da kuvvetli yağış bekleniyor.

 

Yağışların Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

Cumartesi sabahı Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevreleri, Sağlıklınak ve gökler, Edirne ve Kırklareli çevresi ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde yağmur ve kar şeklinde kesintiler, Cumartesi gününe kadar gösteriler gece saatlerinin etkili olması bekleniyor.

 

 

Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli yağış uyarısı

 

Öte yandan Bursa, Edirne, İstanbul ve Tekirdağ için "sarı" uyarı, kuvvetli yağış beklenen Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli için ise "turuncu" uyarı verildi.

 

Uyarıda, ani su baskını, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve kar yağışı beklenen aralıklarla buzlanma ve donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL