Türk Hava Yolları yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başlıyor

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Airbus A330 uçaklarının yolcu-kargo dönüşüm operasyonları (P2F) kapsamında sektörün önemli firmalarından Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başladı.

THY yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başlıyor
GİRİŞ 01.02.2024 14:11 GÜNCELLEME 15.05.2024 18:13

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, A330 P2F Programı kapsamında EFW ile doğrudan işbirliği yapan dünyadaki ilk MRO (bakım, onarım, modifikasyon) şirketi olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., geçtiğimiz günlerde ilk dönüşüm uçağının üst şasi kabuğunu (UFS) keserek yeni UFS'yi başarıyla monte etti.

 

Bunun ana güverte kargo kapısının montajı için önemli bir kilometre taşı olduğu vurgulanan açıklamada, bir dizi A330 P2F dönüşüm projesinin ilki olan bu kargo dönüşümünün bu yılın ortasına kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

 

Açıklamada, sektörün en önemli şirketlerinden biri olan THY Teknik A.Ş.'nin kabiliyet ve kapasitesine önemli yatırımlar yapmaya, hizmet portföyünü genişletmeye ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak sektöründe fark yaratmaya devam ettiği belirtildi.

 

"Yenilikçi çözümler sunmak için tam donanımlıyız"

 

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesiyle birlikte pazarda yolcu-kargo uçağı dönüşümüne olan yüksek talebi karşılamak için önemli bir adım attıklarını belirtti.

 

Bu kapsamda dönüşüm projesinin ilk kilometre taşını tamamlamış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Akbulut şunları söyledi:

"Uzmanlık, deneyim ve operasyonel mükemmellik gerektiren bu dönüşüm projelerini üstlenmek ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmak için tam donanımlıyız. Kapsamlı yapısal ve aviyonik modifikasyon kabiliyetlerimizle yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini başarıyla tamamlayacak ve müşterilerimize mümkün olan en iyi performansı sunacağız" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL