İkinci el kilometre dolandırıcılığına 25 gözaltı

İstanbul'da kilometresini düşürerek satın aldıkları araçları yeniden satarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 25 şüpheli gözaltına alındı.

İkinci el kilometre dolandırıcılığına 25 gözaltı
GİRİŞ 09.02.2024 14:24 GÜNCELLEME 20.05.2024 21:37

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ataşehir'de bazı şüphelilerin kilometresini düşürerek aldıkları araçları yeniden sattıkları, bu şekilde haksız kazanç elde ederek dolandırıcılık yaptıkları bilgisi üzerine çalışma başlattı.

 

Ekipler, yüksek kilometreli araçları satın alan şüphelilerin, çalıştıkları oto-elektronikçilerde kilometre düşürdüklerini, daha sonra araçları internet sitelerine satılık ilanı verdiklerini, alıcılarla birlikte gittikleri ekspertiz firmalarında sahte rapor aldıktan sonra araçları hileli bir şekilde sattıklarını belirledi.

 

Bu şekilde 31 aracı satarak vatandaşları dolandıran 25 şüpheliyi tespit eden ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Operasyonda, araçların kilometrelerinin düşürüldüğü oto-elektrikçide çalışanlar ile sahte ekspertiz raporu verenlerin de aralarında bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL