Togg'un yeni modeli CES 2024'te beğeni topladı

Otomobil | Kaynak : AA |

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2024'te tanıtılan ve fastback olarak kullanıcıların beğenisine sunulan Togg'un yeni modeli T10F ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Togg'un yeni modeli beğeni topladı
GİRİŞ 11.01.2024 11:16 GÜNCELLEME 20.05.2024 21:37

Global marka lansmanını CES 2022'de dünya çapında büyük beğeni toplayan Concept Smart Device ile yapan ve CES 2023'te akıllı bir cihazdan daha fazlasını temsil eden Beyond X deneyimini ziyaretçilerle buluşturan Togg, ikinci akıllı cihazı T10F'yi CES 2024'te dünya sahnesine çıkardı.

 

Önümüzdeki yıl Mart ya da Nisan ayında önce Türkiye'de, ardından Avrupa'da satışa sunulması planlanan T10F, CES 2024'te uluslararası katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

Togg standını ziyaret eden teknoloji ve elektrikli araçlar alanındaki içerik üreticileri değerlendirmelerde bulundu.

 

 

"Arabayı gerçekten beğendim"

 

The Car Crash kanalının içerik üreticisi Alman influencer Jessica Thön, Togg'un yeni modelinin çok ilginç olduğunu söyledi.

 

Thön, "Türkiye'den yeni bir markanın geldiğini görmek çok ilginç. Ben Berlin'de doğdum ve birçok Türk arkadaşım var. Türk halkının bu markayla ne kadar gurur duyduğunu görmek hoşuma gidiyor. Arabayı gerçekten beğendim, elektrikli ve iyi bir menzile sahip. İyi bir batarya boyutuna sahip ve iyi görünüyor."

 

"T10F modelinden çok etkilendim"

 

Youtube kanalında elektrikli araçlar üzerine içerik üreten ABD'li Kimberly Javaheri, dünyanın her yerinden teknolojileri ve araçları takip ettiğini belirtti.

 

Togg'un T10F modelinden çok etkilendiğini vurgulayan Javaheri, menzil rakamlarının çok iyi olduğunu ve çoğu insanın çok ilgisini çekeceğini belirtti.

 

Javaheri, "Tasarım fevkalade, çok güzel ve genel olarak çok etkilendim. Farları gerçekten çok beğendim. Gündüz farlarının aracın aerodinamiğini sarma şekli gerçekten muhteşem."

 

 

"Azerbaycan'da satışa sunulduğunu görmeyi çok isteriz"

 

Azerbaycan merkezli medya şirketi Technote'un içerik üreticisi ve teknoloji fenomeni Farid Pardashunas, Togg'u ilk çıktığı günden bu yana takip ettiğini söyledi.

 

Togg'un özellikle Azerbaycan'da çok sayıda takipçisi olduğuna dikkat çeken Pardashunas, "Azerbaycan'da satışa çıkmasını çok isteriz. Buradaki lansmanda Avrupa pazarına gireceği ve Almanya'dan başlayacağı söylendi. Azerbaycan'da bu araçlara büyük bir ilgi var. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız bu aracı satın aldı. Bu araçları Azerbaycan'da yollarda görmeyi çok isteriz."

 

Pardashunas, Togg'un yeni modelinin sedan olması beklenirken, sedana yakın bir model olan fastback olarak sunulduğunu ve menzil açısından ilgi çekici olduğunu belirtti.

 

Aracın sahip olduğu teknolojiler açısından da dikkatini çektiğini kaydeden Pardashunas, "Özellikle trafikte saatte 15 kilometre hıza kadar otonom olarak kendini yönetebiliyor ki bu İstanbul ve Bakü gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde çok faydalı bir özellik. Donanım açısından benim ilgimi çekti" dedi.

 

T10F, Togg'un ikinci modeli olarak önem taşıyor

 

Elektrikli araçlar alanında içerik üreten E for Electric isimli Youtube kanalının kurucusu Alex Guberman, T10F'nin Togg'un ikinci modeli olması açısından önemli olduğunu söyledi.

 

Togg için konunun bir üründen bir şirkete dönüştüğünü ve artık büyüyeceğini belirten Guberman, bu süreçte en heyecan verici şeyin şirketin teknik özelliklerden ziyade bir üretim programına sahip olması olduğunu vurguladı.

 

Togg'un şu anda küçük bir şirket olduğu için yenilik yapma lüksüne sahip olduğunu belirten Guberman, büyük şirketlerin yenilik yapma lüksüne sahip olmadığını, çok fazla bürokrasiye sahip olduklarını söyledi.

 

Guberman, "Şu anda sektörü ileriye taşıyacak olan şey artık Tesla ya da Mercedes değil, büyük şirketlerin artık yapamadığı tüm bu harika şeyleri gerçekten yapabilen daha küçük şirketler. Bu yüzden tüketicilerin kazanacağını düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL